Van preventie naar winst: waarom de juiste Volvo graafmachine-onderdelen essentieel zijn

Frequent onderhoud: de sleutel tot een goed draaiend bedrijf

Van preventie naar winst: waarom de juiste Volvo graafmachine-onderdelen essentieel zijn

Moderne Volvo graafmachines zijn een technisch wonder. Tegenwoordig zijn ze er in vele vormen, variërend van compacte minigraafmachines tot grote industriële grondverzetmachines. Ze zijn experts in hun vak – mits ze goed onderhouden worden. Weten wanneer u uw graafmachine moet repareren en onderhouden is essentieel. Dat kan alleen met de juiste onderdelen voor Volvo graafmachines.

Waarom u moet anticiperen op de reparatie van uw graafmachine

Regelmatig onderhoud is absoluut cruciaal voor uw bedrijf om drie redenen:

  • Het verhoogt de bedrijfstijd (en vermindert de stilstandtijd)
  • Het vermindert het risico op exponentiële kosten: één enkel defect onderdeel kan meer onderdelen belasten.
  • Machines presteren gewoon beter, waardoor de bedrijfskosten op de lange termijn dalen

 

Terwijl Partshouse zorg draagt voor een tijdige levering, is het altijd het beste om wat extra stilstandtijd in het achterhoofd te houden. Het hele proces van het selecteren van de juiste onderdelen voor de graafmachine, het op de juiste manier laten leveren en installeren kan tijdrovend zijn. Het is het beste om te anticiperen en periodiek onderhoud te plannen. Het is niet alleen een kwestie van het onverwachte verwachten, maar ook van het voorkomen van het onverwachte.

Controleren, voorkomen, winst maken

Het begint allemaal met een goed schema. Plan regelmatig routinecontroles in om te zien welke onderdelen mogelijk vervangen moeten worden. Sommige onderdelen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Hydraulische pompen en –cilinders voor graafmachines moeten vaker worden gecontroleerd dan bijvoorbeeld radiatoren of ruiten in de cabine.

Een Volvo graafmachine moet werken als een klok, dus wees ervan bewust dat één defect onderdeel schade aan andere onderdelen kan veroorzaken. Als bijvoorbeeld een tandriem breekt, kunnen motoronderdelen zoals zuigers en motorkleppen ernstig beschadigd raken. Een dergelijk probleem kan gemakkelijk worden voorkomen met routinecontroles: als u krassen of kleine scheurtjes opmerkt, vervang de riem dan onmiddellijk in plaats van de levensduur iets langer te rekken en zo stilstand te riskeren wat resulteert in financieel verlies. Hetzelfde geldt voor oliefilters, dynamo’s en andere onderdelen. Als elk onderdeel goed werkt, werkt de machine goed.

Partshouse: uw partner voor alle onderdelen voor Volvo graafmachines

Op zoek naar het juiste onderdeel voor uw Volvo graafmachine? Bij Partshouse vindt u onderdelen voor verschillende types: 

  • Volvo minigraver of minigraafmachines zoals de Volvo EC25 of ECR88
  • Mobiele graafmachines zoals de Volvo EW140, EW160 en EW180
  • Rupsgraafmachines van de Volvo EC140 tot EC950

 

Wij zijn gespecialiseerd in onderdelen voor Volvo graafmachines, maar wij leveren wereldwijd onderdelen voor andere merken van graafmachines. Kiezen voor Partshouse staat gelijk aan Europese kwaliteit aan concurrentiële prijzen. Ga naar ons productoverzicht om uw ideale graafmachine-onderdelen te vinden. Of als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.